پسته در شهرستان کرمان

 

استان کرمان با بیش از ۲۷۴ هزار و ۲۶۲ هکتار سطح زیر کشت پسته به صورت بارور و غیر بارور و با تولید بیش از ۱۱۰ هزارتن محصول در شرایط فاقد گرما و سرمازدگی و با تعداد افزون‌بر ۱۵۰ هزار بهره‌بردار محصول، به عنوان مهمترین منطقه پسته کاری ایران و جهان‌ شناخته می‌شود.

بیش از ۸۰ درصد محصول پسته استان به خارج صادر می‌شود و ۲۰ درصد نیز در بازار داخلی به فروش می‌رسد.

حجم قابل توجهی از محصول باغات پسته استان کرمان طبق روال از اواسط مرداد تا اواخر شهریور به صورت کال برای فرآوری مغز سبز برداشت می‌شود که پس از آن آغاز فصل برداشت محصول رسیده را شاهد هستیم.

محصول پسته استان کرمان هم برای تازه‌خوری به بازار شهرهای مختلف ایران ارسال و هم برای فرآوری راهی ترمینال‌های ضبط پسته می‌شود که فرآیند جداسازی و شست و شوی مغز پسته در آن اتفاق می‌افتد.

ارقام کله قوچی، فندقی، اکبری و احمد آقایی جزو ارقام تجاری و صادراتی عمده پسته محسوب می‌شود، سطح کشت ارقام فندقی و کله قوچی کاهش یافته که با توجه به تحمل بالاتر گرما در ارقام احمدآقایی و اکبری، سطح کشت این باغات توسعه یافته است.
باغات پسته کرمان در مناطق کویری و خشک قراردارند که علاوه بر ایجاد درآمد اقتصادی در بدترین شرایط اقلیمی، با اجرای نقش کویر زدایی و تثبیت شن‌های روان به طریق بیولوژی تأثیر بسزایی در تعدیل اقلیم مناطق شهری و روستایی حاشیه ای کویر دارد.

بزرگ‌ترین باغات و تولیدکننده‌های پسته ایران در شهرهای مختلف استان کرمان از جمله رفسنجان، سیرجان، زرند و برخی مناطق شهرستان کرمان از جمله زنگی آباد، اختیار آباد، کاظم آباد و چندین منطقه دیگر از جمله مناطقی از شهرستان بم قرار دارد.

امسال (۱۴۰۳) برداشت پسته سبز کمی دیرتر از سال‌های گذشته شروع شده است.

استان کرمان در دهه‌های گذشته رتبه اول تولید پسته جهان را با بیش از ۲۸۰ هزار تن پسته کسب کرد، اما به دلیل تغییر اقلیم، خشکسالی‌های پی در پی و شیوع انواع آفات طی سال‌های اخیر با کاهش قابل توجه کیفیت و کمیت این محصول با ارزش صادراتی روبه‌رو بوده اما همچنان مهد پسته ایران و منطقه به شمار می‌رود.

gmail (2)
whatsapp (1)
17041734501530272912
instagram (1)
gmail (2)
whatsapp (1)
telegram (1)
17041734501530272912
linkedin (1)
facebook (1)
ایتا-removebg-preview
روبیکا-removebg-preview
بله-Photoroom.png-Photoroom

این مطلب چه‌ اندازه برایتان مفید بوده است؟

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *