پسته در لرستان

توسعه کاشت درخت پسته در لرستان

درختان پسته کاشته شده در باغ گیاه شناسی زاگرس خرم آباد به بار نشسته و عملکرد بسیار خوبی دارند، تاکنون بیش از ۳۰۰ هکتار درخت پسته در استان کشت شده که با توجه به سازگاری خوب درخت پسته با شرایط اقلیمی استان می‌توان کشت این گونه درختی را در لرستان توسعه داد.

با توجه به عملکرد اقتصادی بهتر و بیشتر و همچنین نیاز آبی کمتر درخت پسته نسبت به سایر درختان، کشت این گونه در استان لرستان می‌تواند توسعه یابد.

درخت پسته بعد از غرس نهال، باید در داخل باغ پیوندک زده شود، دو باغ سازگاری برای تأمین پیوندک باغداران استان احداث شده و ارقام مختلف پیوندک به طور رایگان به باغدارانی داده می‌شود که قصد احداث باغ پسته دارند. و به منظور افزایش دانش فنی باغداران آموزش‌های فنی و تخصصی لازم به باغداران ارائه می‌شود تا بتوانند باغات خوب و با صرفه اقتصادی احداث کنند.

برداشت ۱۲۰ تن پسته از باغات لرستان

سطح کل باغات پسته این استان ۳۲۰ هکتار است که از این مقدار ۱۳۰ هکتار بارور و ۱۹۰ هکتار نیز غیربارور است.

از آنجا که درخت پسته از مقاوم‌ترین درختان است و به یک‌بار آبیاری در ۲۰ تا ۳۰ روز احتیاج دارد، و کشت این محصول با اقلیم لرستان سازگار است، در اراضی شیب‌دار صرفۀ اقتصادی دارد.

۱۵۳ هکتار از باغات پستۀ این استان دیم و ۱۶۷ هکتار نیز آبی است که ۱۲۰ تن پسته سالانه از این باغات برداشت می‌شود.

بیشتر محصول تولیدی پسته در لرستان توسط استان‌های پسته‌خیز خریداری می‌شود و ۳۰ درصد این محصول در داخل این استان مصرف می‌شود.

عملکرد باغات پسته در لرستان حدود یک تن در هکتار است، کوهدشت با ۹۵ هکتار بیشترین سطح تولید این محصول را به‌ خود اختصاص داده است.

۳۰۰ خانوار بهره‌بردار پسته در این استان مشغول به کار هستند و هر هکتار از باغات پسته اشتغال ۴۱ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم را به‌دنبال دارد.

 

gmail (2)
whatsapp (1)
17041734501530272912
instagram (1)
gmail (2)
whatsapp (1)
telegram (1)
17041734501530272912
linkedin (1)
facebook (1)
ایتا-removebg-preview
روبیکا-removebg-preview
بله-Photoroom.png-Photoroom

این مطلب چه‌ اندازه برایتان مفید بوده است؟

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *