شهرستان بهار دارای ۲۲ هکتار باغ پسته بوده که از این میزان ۱۳ هکتار نابارور و نهال بوده و ۹ هکتار نیز درختان بارور هستند.
این میزان سطح باغات طلای سبز شهرستان حدوداً در سال ۹۶ – ۹۷ کشف شدهاند و در سال ۱۴۰۲ به مرحله باردهی رسیده و سال ۱۴۰۱ نخستین بار دارای بار نوبرانه بودند و پسته داشتند ضمن اینکه بیشترین پراکنش باغات پسته شهرستان در روستای حسینآباد عاشوری و هارونآباد شهرستان واقع شده است.
بهار به تبع استان همدان یکی از شهرستانهای جوان در زمینه کشت و تولید پسته به شمار میرود، در حال حاضر در شهرستان بهار چهار تا پنج کشاورز پستهکار به صورت عمده در رابطه با تولید پسته در شهرستان فعالیت دارند که دو مورد از پستهکاران به عنوان پستهکار عمده پیشتاز شهرستان به شمار میروند.
البته باید دقت کرد کمآببر بودن، مقاوم و سخت بودن درخت پسته و ارزش افزوده بالای آن و توجه به شرایط خشکسالی باید به سمت کشتهای کمآببر مختلف، چون گیاهان دارویی، کشت پسته، زعفران، گلمحمدی و تولید هر گونه محصولاتی که با شرایط خشکسالی سازگار هستند، پیش رفت و با شرایط موجود (راهکار طبیعتمحور) بهره برداران کشاورزی خود را وفق دهند.
طی چند سال گذشته در شهرستان بهار بر مسأله جایگزینی محصولات کمآببر بهجای سیبزمینی و اصلاح الگوی کشت تأکید بسیاری توسط جهادکشاورزی شده و اکثر کشاورزان با ترغیب و تشویق و نیز آموزش به دنبال کشت جایگزین هستند.
تمیز کردن و پوست کندن پسته به علت نبود صنایع تبدیلی آن در استان همدان یکی از مشکلات پسته کاران شهرستان و به تبع آن پسته کاران استان است. معمولاً پسته تولید شده را به صورت مستقیم به علت نبود صنایع تبدیلی لازم در استان همدان پسته کاران به صورت خام و تر به فروش میرسانند که به طور قطع توجه ویژه به صنایع تبدیلی این محصول، ارزش افزوده دوچندان را نصیب پسته کاران استان خواهد کرد.