۳۱ هکتار از باغات استان کردستان به کشت پسته اختصاص دارد که سالانه ۱۵ تن محصول، از آنها برداشت و روانه بازار مصرف میشود. ۵ هزار و ۸۲۵ اصله پسته در باغات استان با استفاده از ارقام احمدآقایی و اکبری کاشت شده است.
در استان کردستان یک میلیون و ۲۱۷ هزار هکتار اراضی مستعد کشاورزی وجود دارد که ۱۲۳ هزار بهره بردار در آن مشغول فعالیتند.
بیشتر باغات بارور بسته این استان به سن ۶ سالگی یا همان سن اقتصادی رسیدهاند، میانگین تولید این محصول در استان حدود یک تن در هر هکتار است و انتظار می رود با توجه به ورود به سن اقتصادی این میانگین افزایش یابد.
تلقیح پسته در کردستان مصادف با بارندگی اواسط فروردین تا اردیبهشت و با افزایش رطوبت نسبی گاهاً تلقیح و در نتیجه فرآیند پرشدن مغز پسته را با مشکل مواجه میسازد از این رو سعی شده با معرفی برخی ارقام دیر گل از طرف جهاد کشاورزی اثرات این چالش را در باغات کاهش داده شود.
در سالهای گذشته برای توسعه کاشت این محصول تعداد پنج هزار و ۸۲۵ اصله پسته با ارقام کله قوچی، احمدآقایی، اوحدی و اکبری در باغات استان کاشت شده و هرساله از سوی جهاد کشاورزی استان نیز در صورت درخواست بهره برداران این ارقام به تعداد لازم در اختیار آنان قرار میگیرد.
همچنین مطالعات طرح تولید و تکثیر نهال پسته در این استان به پایان رسیده و به زودی عملیات احداث آن آغاز میشود تا گامهای مهمتری در توسعه کشت این محصول در کردستان برداشته شود.
کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و ۱۱۰ هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد یکی از قطبهای تولید محصولات کشاورزی است.
استان کردستان یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی بویژه گندم در غرب کشور به شمار می رود که امسال توانست در جایگاه دوم کشوری در زمینه خرید تضمینی این محصول قرار گیرد.
میانگین سالانه بارش باران در استان کردستان بیش از ۵۴۰ میلیمتر است که این مقدار ۲ برابر میانگین کشور است.