زمان کاشت درخت پسته تا باروری آن شش یا هفت سال طول میکشد که این موجب افزایش هزینه اولیه کاشت این نوع درخت میشود، اما در عوض سوددهی پسته به اندازهای است که باغداران راغب به کشت آن باشند.
کشاورزان بهتر است بخشی از زمینهای خود را به کشت این درخت اختصاص دهند و در بقیه زمین خود کشت زراعی داشته باشند تا در بازه زمانی بارور شدن درخت پسته بتوانند هزینههای خود را تامین کنند.
برای بهبود عملکرد باغهای پسته، اقداماتی نظیر حذف باغهای درجه ۳ و غیر اقتصادی، اصلاح ارقام در باغهای برخی از مناطق با روش پیوند سرشاخه کاری، اصلاح سامانه آبیاری و تغذیه و اصلاح تعداد و رقم گرده افشان نیاز است.
ارقام پسته و مناطق کشت پسته در اصفهان
عمده ارقام پسته تولیدی در استان اصفهان شامل احمد آقایی، اکبری، کله قوچی و اوحدی است، و مناطق عمده تولید پسته، شهرستانهای آران و بیدگل، اردستان، نایین، کاشان، شاهین شهر و برخوار است.
وسعت باغهای پسته در این استان، حدود ۱۷ هزار و ۵۷۵ هکتار است که از این میزان، پنج هزار و ۳۸۵ هکتار در مرحله قبل از باروری قرار دارند.
آب و هوای مناسب
برای رشد، نهال شما باید در آب و هوای مناسب کاشته شود. درختان پسته در رطوبت رشد نمیکنند، بنابراین گرمای خشک ضروری است.
محل مناسب کاشت
گیاه پسته را میتوان در هر نوع خاک کاشت، اما مطمئن شوید که زهکشی خوبی دارد و در محلی که نور مستقیم خورشید دریافت میکند، رشد میکند.
آبیاری
چند هفته یکبار آبیاری کافیست. بهتر است آبیاری کم و عمیق انجام شود تا سطحی و مکرر، اگر برگها شروع به زرد شدن میکنند، بیش از حد آبیاری شدهاند.
آفات و بیماریها
نباید هیچگونه آفات یا بیماری روی درخت شما وجود داشته باشد و کشاورزان باید مطمئن شوند که همیشه هر چیزی را که در پاییز از درخت افتاده است، را حذف میکنند.